ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣ

Νέο Specialized Allez Sprint DSW

2017allezsprint3

Ένα πολύ σημαντικό ποδήλατο που αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στη χώρα μας μέσα στον μήνα είναι το νέο Specialized Allez Sprint. 

πρόκειται για μοντέλο 2017 που ξεκίνησε τη φιλόδοξη καριέρα του σαν εργαλείο criterium στην Αμερική όντας μονόδισκο (1 χ  μπροστά) και στη συνέχεια δέχθηκε βάση ντεραγιέ για να πάρει τη θέση του ανάμεσα στα all around competition ποδήλατα. Το πλαίσιο είναι εντελώς νέο και έχει σαν βάση το σχεδιασμό του Specialized Venge από το οποίο μοιράζεται το σχήμα του κάθετου σωλήνα, το παλουκόσελο (αυτούσιο) και το πιρούνι (carbon).

Η μεσαία τριβή είναι pressfit bb30 τεραστίων διαστάσεων και τα πίσω ψαλίδια ξεκινούν από χαμηλά -όπως είδαμε στο νέο Roubaix disc αλλά και όπως θα δούμε πιθανότατα και στο επόμενης γενιάς Allez.

Αεροδυναμικά, το σχήμα του Allez Sprint είναι άκρως αποτελεσματικό, όντας στα επίπεδα του Venge ενώ η συνολικά ακαμψία του πλαισίου φτάνει πολύ κοντά στα επίπεδα ενός Tarmac S-Works σύμφωνα με την εταιρία.

όλα αυτά σε βάρος που δεν ξεπερνάει τα 1150 γραμμάρια στο 54 (μετρήσεις θέλουν το βουρτσισμένο αλουμίνιο χρώμα στο 1080 γρ και το μπλε χρώμα στα 1360 γρ μαζί με τα νύχι, κολάρο ντίζας σέλας και ρουλεμάν μεσαίας τριβής. το πιρούνι έχει βάρος που δεν ξεπερνά τα 320 γρ. ενώ το παλουκόσελο είναι στα 194 gr  .
allez6

 

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως το η τιμή του πλαισίου (που άλλοτε φλέρταρε τα 2500 ευρώ βλέπε allez s-works smartweld 2013) δεν ξεπερνά τα 1299 ευρώ ενώ πλήρες ποδήλατο με shimano 105 σειρά (5800) θα προσφέρεται στα 1775 ευρώ. (Έκδοση Comp). Το ποδήλατο είναι πολύ στιβαρό και έχει εκπληκτικά γρήγορη γεωμετρία -κάτι εντελώς νέο για τα μεγέθη της Specialized: το μέγεθος 54 είναι κάτι ανάμεσα σε 52 tarmac και σε 54 αφού στο 54 μέγεθος έχει οριζόντιο 537 χιλ και κούτελο 130 χιλ !!
allez black

Στη χώρα μας θα είναι διαθέσιμο στο χρωματισμό black matt / red δλδ μαύρο όλο με κόκκινο πιρούνι και λογότυπα, ενώ οι limited  εκδόσεις χρωματισμών -κάτι στο οποίο η Specialized έχει πλέον καθιερώσει στη γκάμα της, θα είναι διαθέσιμες κατόπιν παραγγελίας και σε περιορισμένη ποσότητα φυσικά. οι χρωματισμοί του μπλέ, ροζ, νίκελ και λευκού εντυπωσιάζουν για ένα ποδήλατο που με ένα καλό σετ τροχών μπορεί να αποτελέσει άριστο όπλο για αγώνες στη χώρα μας.

1-WyOre1OpQFP5bsIbUq-MQw

 

Διάθεση , εισαγωγή από την www.kassimatiscycling.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*